Usluge

DJEČJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
Ispuni i liječenja mliječnih zubi
Topikalna fluoridacija
Trebalo bi je provoditi nekoliko puta godišnje. Posebnim pastama se premazuju zubi čime se nastoji smanjiti nastanak karijesa, zaustaviti početni karijes, zaustaviti bakterije u razvoju, povećati količinu i kvalitetu sline te naposljetku održati zube zdravijima i otpornijima na karijes.
Pečaćenje fisura na trajnim pretkutnjacima i kutnjacima
Treventivni postupak potpuno bezbolan i bez ”brušenja” zuba kojim se zubi očiste i zapečate materijalima za pečaćenje da se sprječi nastanak karijesa. Boja pečata odgovara boji zuba, čime se ne narušava estetika. Izuzetno je važno postupak provesti nedugo nakon nicanja zuba, dakle za prvi trajni kutnjak oko 6. godine koji je i najčešće najprije podložan karijesu.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA
Kompozitni ispuni
U ordinaciji se koriste visoko kvalitetni materijali, novi nano-hibridni kompoziti. Zbog stalnog usavršavanja materijala kompozitni ispuni imaju prednost pred amalgamom. Prednost tih materijala je u adheziji na površini zuba, stoga nije potrebno brusiti veliki dio zdravog zuba da bi se postigla retencija čime su kaviteti manji, a zubno tkivo u većem dijelu ostaje sačuvano. Zbog širokog raspona boja i mogučnosti modelacije kompoziti vjerno imitiraju zdravi prirodni zub.
Keramičke i kompozitne ljuskice (VENEERS)
Ljuskice se lijepe na prednju stranu zuba čime se ispravljaju estetski nedostaci te položaj zuba. Zube je potrebno minimalno izbrusiti, a ponekad je moguće ljuskice postaviti i bez ikakvog brušenja. Uglavnom se ljuskicama mogu ispuniti tamni i diskolorirani zubi, otkrhnuti zubi, razmaci među zubima, zubi različite dužine te zubi nepravilnog položaja. Prednost imaju keramičke ljuskice zbog kvalitete, trajnosti te bolje estetike.
Izbjeljivanje zubi
Izbjeljivanje se radi sa pastom Opalescence BOOST koja se kemijski miješa i nanosi na zube tako da upotreba lampe nije potrebna. Sredstvo je izuzetno efikasno i daje više nego zadovoljavajuće rezultate. Rezultati su odmah vidljivi, a trajnost ovisi o prehrambenim navikama svake osobe. Nakon tretmana preporuča se neko vrijeme izbjegavati pušenje, konzumiranje koloriranih namirnica i tekućina (crno vino, kava, cikla…). Opalescence BOOST je prvi medicinski proizvod za izbjeljivanje kod kojeg je dokazana sposobnost remineralizacije cakline i povećana otpornost na karijes. U svom sastavu ima fluoride i druge supstance koje smanjuju preosjetljivost zuba koja se često javlja u toku bijeljenja.
Zubni nakit – SKYCE

STOMATOLOŠKA PROTETIKA
Stomatološka disciplina koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zubi potpunim ili parcijalnim protezama, nadogradnjama, krunicama, mostovima, ljuskicama… Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa.

FIKSNA PROTETIKA

Metalkeramičke krunice/mostovi
Kod takvih vrsta radova baza je napravljena od metala, a vanjski vidljivi sloj od keramike ili porculana. Kao bazu za metalkeramičke krune najčešće se koristi legura kobalt kroma, dentalno zlato ili titan.
BEZMETALNE KERAMIČKE KRUNICE 

- CIRKON
Bezmetalne krunice danas su vrhunac moderne stomatologije i u zadnjih nekoliko godina postoji standard kod visoko estetski restorativnih radova. Sam materijal (cirkon) karakterizira visoka čvrstoća i biokompatibilnost, a istodobno pruža prirodni izgled zuba. Može se koristiti u prednjoj i stražnjoj regiji te je pogodan za izradu mostova. Materijal propušta prirodnu svjetlost te zbog toga daje vrhunske rezultate bilo radi na prirodne brušene zube ili implantate.

- CIRKONIJ DIOKSID 
Koristi se kao čisti cirkonij dioksid koji se polira i glazira, a zbog estetike se može dodatno obložiti slojevima keramike.

MOBILNA PROTETIKA

Totalne i djelomične proteze
Kod nedostatka većeg broja zubi ili kod potpune bezubosti koriste se protetski nadomjesci koji se mogu vaditi iz usta – proteze. Prednost mobilnih protetskih radova je njihova cijena i jednostavnost izrade.
Totalne proteze izrađuju se za pojedinu čeljust ukoliko pacijent nema nijedan preostali zub. Da se pacijentu nošenje ovakve proteze učini stabilnijim i ugodnijim mogu se u potpuno bezubu čeljust ugraditi implantati u kombinaciji sa totalnom protezom.

- Djelomične (parcijalne) proteze izrađuju se u slučajevima kada nedostaje nekoliko zubi bez obzira da li su preostali zubi prirodni, prekriveni krunicama ili mostovi. Mogu biti izrađene od akrilata ili kobalt krom legure (Wironit).
- Kombinirani fiksno – mobilni radovi
Kod ovakve vrste nadomjestka radi se o kombinaciji fiksnog metal keramičkog rada i proteze. Fiksni dio je cementiran na preostalim zubima nosačima, a proteza se pomoću skrivenih kopča povezuje sa fiksnim radom.

ENDODONCIJA
PROTAPER strojna endodoncija
Suvremeni način liječenja korijenskih kanala čime se skraćuje vrijeme liječenja i poboljšavaju krajnji rezultati. Kompletan rad kontroliran je Apex lokatorom tijekom samog rada kao i putem rentgenskih slika prikazanih RVG tehnologijom.

PARADONTOLOGIJA
Ultrazvučno čišćenje zubnog kamenca
Zubni kamenac je tvrda naslaga na površine zubne krune ili korijena i uglavnom se nalazi na unutarnjoj plohi donjih prednjih zubi i vanjskoj plohi gornjih bočnih zubi. Nastaje mineralizacijom bakterijskog plaka. Uklanjanje kamenca je postupak kojim sprečavamo ili liječimo bolest parodonta. Prvi znakovi upale parodonta su: crvenilo, krvarenje, otok, bol, povlačenje desni. Odstranjenje zubnog kamenca se preporuča 2x godišnje.
Pjeskarenje zubi ”AIR FLOW” metodom
Estetski zahvat čime se uklanja pigmentacija sa zuba te se postiže promjena boje zuba.

ORALNA KIRURGIJA
Jednostavno i komplicirano vađenje zuba.
Implantati
Ukoliko postoji potreba za ugradnjom implantata dogovara se sa specijalistom oralne kirurgije.

INTRAORALNA KAMERA
Intraoralna kamera daje nam direktni vizualni prikaz stanja zubi i usne šupljine na ekranu. Možemo prikazivati detalje kruna i okolnih struktura uz mogućnost povećanja i zamrzavanja slike te arhivirati slike pojedinih faza rada.

RVG
Rentgenski digitalni uređaj za intraoralnu radioviziografiju koji nam uz 10%-tnu dozu zračenja u odnosu na klasični RTG snimak pruža visoku rezoluciju i vrhunsku kvalitetu slike. Dentalne slike se trenutno prikažu na LCD ekranu i omogućuju nam kompjutersku analizu te preciznu dijagnozu i plan terapije.

Parne dane u mjesecu
13:00 do 20:30
Neparne dane u mjesecu
07.00 do 14.30
Neparna subota u mjesecu
07.00 do 12.00
Izvan radnog vremena prema dogovoru

Ožujak 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031